LES MANIFESTACIONS DEL 21 D'ABRIL, UN ÈXIT PER A TOTS

Les manifestacions d'ahir a Castelló de la Plana, València i Alacant han estat valorades molt positivament des de les comissions organitzadores, tant pel nombre de participants (15.000 a València i 5.000 a Castelló i a Alacant) com per la presència de nombrosos col·lectius. Això darrer és molt important, perquè n'hi havien molts de nous, i perquè significa que a tot el territori valencià hi han molts nuclis actius de sensibilització i de
mobilització del seu entorn social.

ARA CAL CONTINUAR AQUEST TREBALL COL·LECTIU

Diari AVUI La plataforma Compromís pel Territori va aconseguir mobilitzar ahir a
la tarda milers de persones que es van manifestar a València, Castelló i Alacant en defensa del territori i per exigir el final de la corrupció i l'especulació urbanística.

DIARI AVUI

A la manifestació de València, que va sortir de la plaça de Sant Agustí, s'estima que hi van participar uns 20.000 manifestants. Les altres dues van congregar 7.000 persones, a Alacant, i 3.000 més a Castelló. "No pensàvem arribar a moure tanta gent, però estem molt satisfets de la resposta que hi ha hagut", va explicar Vicent Torres, portaveu de la plataforma.

Les protestes es van fer sota el lema Per la nostra Terra! No a l'especulació!

Prou de corrupció quan falten poques setmanes per a les eleccions i pretenen recordar que fins i tot el Parlament Europeu ha criticat els plans urbanístics del govern valencià.
La plataforma Compromís pel Territori és un moviment ciutadà que es declara lliure
de qualsevol vinculació amb organitzacions polítiques. Fins ara ja ha aconseguit
l'adhesió de més de 200 col·lectius, plataformes i entitats del País Valencià. El seu objectiu és denunciar la febrada urbanístic que s'estén a tot el territori i denuncien que el govern subordina l'ordenació territorial als interessos especulatius d'alguns empresaris.
Per Vicent Torres és necessari recordar als futurs governants de la Generalitat Valenciana i dels diferents municipis que "cal garantir, a través de la seva gestió, un futur sostenible en un territori cada dia més fràgil i amenaçat".

En aquest sentit, el moviment exigeix modificar la política territorial i establir una moratòria urbanística que permeti replantejar els projectes presentats els últims anys. "L'aprovació dels macroprojectes de Manises i Catarroja demostren clarament que el govern de la Generalitat no ha abandonat la seva implicació amb l'urbanisme salvatge i els projectes depredadors del territori", afirmen.

Canvi radical

Des de la plataforma es veu com una amenaça el centenar de camps de golf i més de
750.000 noves vivendes, que implicarien un augment previsible de dos milions i mig
de nous habitants. Amb la mobilització d'ahir es pretén obligar els pròxims governs municipals i autonòmics a donar un canvi radical a la política territorial. La moratòria que demana la plataforma als governants hauria de servir per elaborar una nova legislació i un nou model territorial que impedeixi l'especulació, limiti el creixement urbanístic i introdueixi el respecte al medi ambient.

temes_noticies: