Imputació a l'alcalde i dos regidors de Riba-Roja de Túria en relació amb el projecte Porxinos, del València CF

El batlle i dos regidors de Riba-roja, imputats per irregularitats en el projecte de Porxinos
És el pla de construcció de la ciutat esportiva del València CF
El jutge de primera instància i d'instrucció número 5 de Llíria ha citat a declarar com a imputats el batlle i dos regidors de Riba-roja (Camp de Túria) per presumpta prevaricació, frau, tràfic d'influències, malversació i atemptat contra el territori en l'aprovació del polèmic PAI de Porxinos. Aquest PAI preveu la construcció de la ciutat esportiva del València CF en un complex de 120 hectàrees i, a més, l'edificació de 2.800 habitatges.

Dos regidors socialistes de Riba-roja van presentar una querella contra el batlle, Francisco Tarazona, per les suposades irregularitats en l'aprovació del PAI de Porxinos. Demanen, a més, que s'aturi cautelarment l'execució del pla i que els denunciats paguin una fiança de 300.000 euros per a sufragar les possibles responsabilitats.

L'abril de l'any passat, la Generalitat valenciana i el València CF van arribar a un acord per reclassificar més d'un milió de metres quadrats de la vall de Porxinos i, el juliol, la conselleria de Territori va aprovar el PAI. El projecte ha fet que s'aixequés un moviment de protesta encapçalat per la plataforma Salvem Porxinos. La plataforma no sols avisa de la transformació que afectaria tots aquests metres quadrats de sòl agrari i forestal, ans també es demana d'on sortirà l'aigua necessària per als dos mil nous habitatges i per a les instal·lacions de la ciutat esportiva del València.

temes_noticies: