VAL.COM PRESENTA EL MANIFEST "VALENCIANS SENSE VEU", UN MANIFEST PER LA REGENERACIÓ DEMOCRÀTICA DEL PAÍS VALENCIÀ.

A 185 dies de les properes eleccions valencianes, la plataforma virtual cívica VALENCIANISME.COM reprèn la campanya contra la injusta i arbitrària barrera electoral del 5% autonòmic. La represa de la campanya, que s'organitza mitjançant un lloc web propi i específic (http://www.senseveu.net), coincidix amb la votació de la proposta de
Llei Electoral Valenciana d'esta setmana a les Corts valencianes. No obstant això, l'objectiu ara hi ha variat sensiblement. Abans de l'estiu l'objectiu era mirar de convèncer als principals partits valencians, PSOE i PP, perquè recolliren a la reforma de l'Estatut d'Autonomia un sistema electoral més just, obert, i propera a la realitat plural de la societat valenciana.

Constatada per part del PP, però, ja no sols la nul·la receptivitat amb la proposta, sinó també la seua voluntat de perpetuar l'existència d'esta injusta arbitrarietat electoral, així com la manca de suficient voluntat política mostrada anteriorment durant molts anys per part del PSOE de resoldre aquesta anomalia única en Espanya, els usuaris de VALENCIANISME.COM presentem a la societat valenciana en general el text "Valencians sense veu", un manifest per la regeneració democràtica del País Valencià.

Este document, a més de tornar a demanar directament a PP i PSOE que acaben amb el greuge comparatiu que suposa el topall electoral, equiparant-lo a l'estatal Llei General de Règim Electoral (3% provincial), s'adreça als ciutadans valencians per tal que pressionen
PP i PSOE amb l'objectiu d'acabar amb la perpetuació d'esta discriminació, que deixa sense veu a milers de valencians i ens aboca cap al bipartidisme polític. Una situació que, en definitiva, empobrix el nostre sistema democràtic.

VALENCIANISME.COM fa una crida perquè la societat civil, i el teixit associatiu valencià, sempre compromés amb la pluralitat democràtica, continue mantenint viva esta reivindicació, i aguditze l'enginy, en la recta final de l'actual legislatura valenciana, ja no sols denunciant davant l'opinió pública valenciana esta injustícia i forçar a PP i PSOE a replantejar-se el seu possicionament, sinó que alcen la veu activament a les properes eleccions valencianes.

A més del manifest "Valencians sense veu: Manifest per la regeneració democràtica", VALENCIANISME.COM té previst més accions per a fomentar la participació electoral dels ciutadans i, cas de ser necessari, impulsar activament un ventall més obert d'opcions polítiques a les Corts. L'acció més imminent, i que encara es troba en fase de preparatius, és la campanya "ALÇA LA VEU! AMB NOM I COGNOMS", que tractaria de publicar una pàgina sencera d'algun popular periòdic d'àmbit valencià, amb els noms de tots els hagen fet una petita donació per a difondre el nostre manifest més enllà de la xarxa.

Esta campanya se suma a altres iniciatives proposades des de la plataforma Valencianisme.com, com una campanya publicitària als taxis de la ciutat de València, d'escrits als principals mitjans de comunicació, l'enviament massiu de sms, banners i postals en què s'explica els efectes del 5% i la redacció d'un argumentari en contra
d'un percentatge que exclou de la possibilitat d'obtindre representació parlamentària a prop de 200.000 electors actius segons les dades del 2003.

Els promotors de la campanya confien en aconseguir que es parle d'esta barrera tant en els mitjans de comunicació, com en el carrer, reobrint així el debat al voltant d'un obstacle per a la democràcia. També animen als nombrosos militants socialistes, contraris a la barrera electoral del 5%, a manifestar-ho públicament i davant es seus
dirigents. Amb esta intenció mantenen alguns contactes discrets.

temes_noticies: