Demanem als Reis que ens tornen TV3

El col·lectiu cívic Volem TV3 d'Elx va instal·lar de 21:00 a 22:00 hores la Nit de Reis a la Plaça del Raval, mentre es cremaven les tradicionals "atxes", una taula informativa sobre la decisió unilateral i execució de tancament, per part de la Generalitat Valenciana, del repetidor de la Carrasqueta, que portava més de 20 anys emetent la Televisió de Catalunya a Elx amb total normalitat. Amb motiu de la Nit de Reis, el col·lectiu ha desplegat una pancarta demanant als Reis Mags que tornen a Elx la TV3.

veure vídeo

En una sola hora s'han arreplegat més d'un centenar de reclamacions de ciutadans per presentar davant el Síndic de Greuges i s'han repartit altres tants fullets informatius, cosa que posa de manifest la voluntat del poble de rebre les emissions d'una televisió pública, de qualitat, en la llengua dels valencians i, després de més de 20 anys de recepció, ja considerada com a pròpia del poble valencià.

L'objetiu del col·lectiu cívic Volem TV3 és informar a la ciutadania sobre el tancament del repetidor, que suposa un dels majors atemptats contra la llibertat d'expressió i la pluralitat informativa que es coneixen a l'Europa democràtica. Així mateix, es pretén aconseguir el màxim de reclamacions possible davant el Síndic de Greuges amb la finalitat que s'inste la Generalitat Valenciana a reobrir el repetidor de la Carrasqueta i es puguen tornar a rebre els quatre canals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

Esta taula informativa s'instal·larà en altres ubicacions de la ciutat en les pròximes setmanes.

temes_noticies: