IV Taller d'Espart del Campello

Colla Muntanyenca, www.colla.cat
L’espart és una planta força abundant a les comarques meridionals del País Valencià, i amb les seues fulles tractades adequadament, gràcies a una tècnica de més de 3.500 anys d’antiguitat, ha sigut possible elaborar tota classe d’estris per a ús domèstic. Tanmateix, des de mitjan segle xx ençà, aquesta matèria primera s’ha vist desplaçada pels plàstics i altres materials que permeten la manipulació industrial i, per tant, l’abaratiment de costs de producció; però que generen residus de difícil eliminació.

El Taller d’Espart del Campello pretén salvar de l’oblit aquesta tècnica i la posa incondicionalment a l’abast de tota persona interessada, per quart any consecutiu, de la mà dels nostres dos monitors Domingo Berbel i Joan Pastor. Obrirem portes, doncs, el proper dijous 18 de gener de 2007, a les 19:30, en la Casa de Cultura del nostre poble. Farem, de primer, una breu presentació a la sala multifuncional de la primera planta i, després, passarem a l’aula que l’Ajuntament ens ha adjudicat, la mateixa de l’any passat, a la segona planta de l’edifici.

El diumenge 21, a l’espartar de les Puntes de Gosàlvez, pels voltants de la caseta de Xima, coincidint en lloc i data amb la tradicional plantada d’arbres, farem la primera collita d’espart per tal de tindre material amb què treballar a l’aula.

Aquest curs es desenvoluparà, a partir de la primera data esmentada, cada dimarts i cada dijous fins a últims del mes de maig de 2007, en horari de 19:30 a 21:30, salvant, és clar, els dies festius i el descans de Pasqua, dels quals ja anirem informant amb antelació.

Quant al preu d’inscripció, també serà enguany molt assequible gràcies al patrocini de l’Ajuntament: només un pagament únic de 10 euros, que es formalitzarà durant les primeres sessions d’aula.

Tanmateix et recordem que la millor i més ràpida font d’informació sobre el Taller és la
pàgina web de la Colla Muntanyenca, www.colla.cat.

La Colla Muntanyenca

temes_noticies: