EL PAMESA VALÈNCIA I ANDREU ALFARÓ SERAN GUARDONATS EN LA V NIT D’ESCOLA VALENCIANA

La raó de ser de les Nits d’Escola Valenciana és la presentació de les activitats anuals de l’entitat i el lliurament dels guardons d’Escola Valenciana. En la V Nit es presentarà oficialment la imatge que ha dissenyat Xavier Mariscal per a Trobades de 2008 i es reconeixerà la tasca que estan realitzant entitats i persones per a la normalització del valencià en diversos àmbits.

Enguany l’acte estarà conduït per l’actriu valenciana Rosanna Pastor i l’amenitzarà el prestigiós grup de danses Alimara amb l'espectacle “Alimara 30 anys”, un recull de danses tradicionals d’un dels nostres grups més internacionals, ja que han actuat a ciutats com Nova York i Tòkio.

A la V Nit de l’Escola Valenciana s’atorgaran 4 guardons:

• Guardó a l’Ús Social del Valencià. Club de bàsquet Pamesa València
• Guardó Extraordinari . Andreu Alfaro.
• Guardó a la Trajectòria Individual . Vicent Pascual.
• Guardó a la Iniciativa Cultural Col•lectiva . l’Associació Tractat d’Almisrà.

Club de bàsquet Pamesa València
Està realitzant una tasca extraordinària per a la normalització de l’ús del valencià en tots els seus àmbits d’actuació, molt especialment en el camp de l’oci, el temps lliure i l’esport. Un exemple és l’ús del valencià a la megafonia dels partits i a la pàgina web del club. El Pamesa València es comunica en valencià i que això ho faça una entitat amb la projecció social que té aquest club fa que es convertesca en un model de normalitat lingüística per a l’afició esportiva valenciana.

Andreu Alfaro
La V Nit se celebra a Godella i allí mateix té el seu taller un dels nostres artistes més universals, l’escultor Andreu Alfaro. Pel seu compromís amb el País Valencià i per ser un home universal arrelat a la seua terra, Escola Valenciana ha volgut atorgar-li el guardó extraordinari.

Vicent Pascual
Enguany que s’acompleixen 25 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, Escola Valenciana vol guardonar la trajectòria de Vicent Pasqual, una persona que des de fa anys ha centrat el seu treball en la normalització de la nostra llengua des del món de l’educació. Un mestre de mestres, que ha elaborat tota classe de materials educatius centrats en l’ensenyament del valencià i un expert en didàctica de llengües.

Associació Tractat d’Almisrà
2008 està marcat per una data històrica molt significativa, el 800 aniversari del naixement de Jaume I. Des de fa més de 30 anys l’associació Tractat d’Almisrà ret homenatge al rei que va fundar l’antic Regne de Valencia representant un episodi històric que va ocórrer al Camp de Mirra. Allí Jaume I i el rei de Castella signaren un pacte de divisió territorial, en el qual Xàtiva quedava definitivament dins del Regne de València. Per l’esperit de recuperació de la nostra memòria històrica, Escola Valenciana vol premiar el treball d’una associació que cada 25 d’agost representa un tros ben significatiu de la nostra història.

Preludis...
A la V Nit d•Escola Valenciana es presentaran diversos projectes nous que l’entitat durà a terme durant 2008:

• La inauguració de dues noves seus a Alacant i a Castelló.
• La creació de l’Oficina de drets lingüístics.
• La creació d’una dvdteca de pel•lícules en valencià per als centres educatius.
• La creació del servei de viatges culturals per a centres educatius anomenat Acosta’t al territori.

temes_noticies: