Unes 200 persones tornen a manifestar-se a Torredembarra en contra del pla

diari el punt, 7 de gener

L'Assemblea de Joves del Baix Gaià critica l'actitud del PSC, CiU i ERC

AZAHARA PALOMARES. Torredembarra
La lluita en contra del pla parcial Muntanyans II de Torredembarra va tornar a reviure ahir malgrat que el projecte urbanístic continuï amb la seva tramitació. Poques setmanes després que el Diari oficial de la Generalitat publiqués l'aprovació definitiva del pla, unes 200 persones es van manifestar ahir al migdia al passeig marítim del municipi en contra del projecte, convocats per l'Assembla de Joves del Baix Gaià (AJBG). La formació va criticar l'actitud d'alguns partits municipals.

El PSC, ERC i CiU van ser els objectius principals de les crítiques de l'AJBG en el manifest de la protesta llegit ahir davant del Centre Mediambiental Cal Bofill, al final del passeig marítim de Torredembarra. Aquest va ser el punt final d'una protesta que va recórrer part del passeig del municipi, molt concorregut a causa del bon temps, cosa que va afavorir la participació popular en la protesta.

El portaveu de l'AJBG, Pau Roig, va assegurar ahir que el PSC de Torredembarra «no ha mogut ni un dit» per a afavorir la compra de la meitat dels terrenys afectats per part del Ministeri de Medi Ambient. D'altra banda, Roig va acusar ERC i CiU de «jugar a la doble moral», i va criticar l'anterior equip de govern (rellevat pel pacte d'esquerres després d'una moció de censura l'octubre del 2004), ja que «totes les formacions tenen un regidor que ha fet fortuna amb negocis immobiliaris».

CONTRA L'ESPECULACIÓ
La manifestació va ser el tancament d'una campanya en contra de l'especulació iniciada al novembre per l'AJBG amb una botifarrada popular. La campanya ha inclòs també protestes davant de Caja Granada (una de les màximes promotores del pla Muntanyans II) i una xerrada col·loqui.

temes_noticies: