Xerrada-Col·loqui "La vila romana"

Divendres 12 de gener de 2007, 20 hores. Biblioteca del Campello

Es compta amb la participació dels arqueòlegs Miquel Martí, que parlarà sobre "Les viles romanes. El cas de l'Énova i el del Campello" , i Josep A. Gisbert, Cap del Servei Municipal d'Arqueologia de Dénia, que parlarà sobre "Carreteres & patrimoni arqueològic. Sobre les llacunes i aiguamolls en l'aplicació de la Llei del Patrimoni Cultural Valencià". Hi col·labora el cantautor Jom Didact amb unes cançons sobre el cas de les viles romanes al nostre territori. El representant de la Colla presentarà "La vila romana, un patrimoni del Campello a protegir".

Passejada per la història i natura del Campello
Diumenge 14 de gener
Eixida 9 hores des de la Casa de Cultura

És aquesta un agradable passejada d'unes 2-3 hores per les Puntes de Gosàlvez i la vila romana, que ens permetrà conèixer part del patrimoni natural i històric del Campello i les amenaçes que pengen sobre ells i que podrien fer-lo desaparèixer: desprotecció de la serra i la seua pineda,
gaseoducte, els insostenibles camps de golf i les seues urbanitzacions, les obres de la circumva·lació, etc.

Els més arrossegats continuarem fins la serra de Xixí, per contemplar des de la part més alta la il·legal tanca de Xixí que mai enderrocaran, les destrosses de l'abocador de les Marines a la vall de les Canyades, i la zona on l'alcalde del Campello ha anunciat que es localitzarà linsostenible segon camp de golf del poble contemplat en el nou PGOU.

¡¡ T'esperem !!

temes_noticies: