La Unió de Periodistes Valencians atorga els seus premis Llibertat d'Expressió 2008

escrit per Xavier Galbis i LLorens
dimecres, 09 abril de 2008

La Unió de Periodistes Valencians ha reconegut amb els seus premis Llibertat d'Expressió 2008 a Acció Cultural del País Valencià (ACPV), pel seu treball per la "normalització de les emissions de TV3 al territori autonòmic"; als humoristes gràfics d'"El Jueves" Manel Fontdevilla i Guillermo Torres, autors de la vinyeta sobre els prínceps d'Astúries, a la periodista i escriptora mexicana Lydia Cacho, pels seus treballs sobre les màfies organitzades i l'explotació sexual al seu país, i al col·lectiu "Ja en tenim prou". Per la seua labor en defensa de les llibertats.

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, els guardons, que es concedixen anualment i que en esta ocasió complixen 27 anys, es lliuraran el pròxim 12 de maig a les 12.00 hores a l'Aula Magna de la Nau de la Universitat de València.

En el cas de la periodista Lydia Cacho, la Unió reconeix la seua labor "en pro dels drets humans i els seus treballs de denúncia sobre les màfies mexicanes organitzades i l'explotació sexual o la violència de gènere, cosa que li ha causat una continua persecució personal i intel·lectual". La periodista és autora d'obres com "Los demonios del Edén", en què denúncia la màfia de la pederàstia a Mèxic, "Esta boca es mía" o "Memorias de una infamia".

En relació amb ACPV, la titular dels repetidors que permeten la difusió de TV3 al País Valencià, "la presència i permanència de la qual ha estat motiu de persecució política per part del Govern de la Generalitat valenciana", l'organització de periodistes reconeix el seu treball per la "normalització" de les emissions de la cadena catalana a l'autonomia, "el dret a la pluralitat informativa i la lliure circulació de senyals televisius en un marc actual sense fronteres", segons ha assenyalat.

Sobre els humoristes gràfics Manel Fontdevilla i Guillermo Torres, la Unió destaca que són els autors de la vinyeta d'"El Jueves" que il·lustrava "la portada segrestada per ordre judicial en incloure una sàtira sobre els prínceps d'Astúries", mentre que el premi a "Ja en tenim prou" reconeix "la labor del col·lectiu social valencià en defensa de les llibertats, la pluralitat, la llibertat d'expressió i veracitat informativa en els mitjans públics a més de la possibilitat de participació social en la vida pública".

temes_noticies: