NOVA AGRESSIÓ A LA SEU D’ACCIÓ CULTURAL A CASTELLÓ

Havíem passat uns mesos de tranquil·litat, després que el local que allotja la delegació a Castelló d’Acció Cultural del País Valencià i el Casal Jaume I fora objecte de diferents atacs: repetits precintatges de les portes, pintades insultants i intents d’agressió; però aquesta matinada, hem tornat a patir una nova agressió, amb una intencionalitat política tan evident que les pintades van signades amb creus gamades. Concretament, ens han esborrat amb pintura roja el nom "País Valencià" dels dos rètols, ens han pintat la porta i la façana amb inscripcions com "Ultras Violetas" i "Ultras violetas on tour", la data "1984" i creus gamades i ibèriques per totes bandes.

Davant d’aquesta nova agressió, de la qual Acció Cultural presentarà la denúncia corresponent, fem una crida tant a la Subdelegació del Govern com a l’Ajuntament de Castelló, per a que assumisquen de manera efectiva les seues respectives responsabilitats per garantir el lliure dret de reunió i d’associació dels ciutadans, sense que es vegen molestats en les seues activitats per agressions antidemocràtiques. I, alhora, fem una crida a les forces polítiques democràtiques i a les entitats ciutadanes de tota mena, per a que manifesten públicament la seua condemna, i exigisquen que fets com aquests no es tornen a repetir, ni a la seu d’Acció Cultural ni a la de cap altra entitat, siga de la ideologia que siga.

Castelló de la Plana, 18 de gener de 2007
Antoni Royo, delegat a Castelló d’Acció Cultural.

AMPLIACIÓ A LA NOTA SOBRE LES AGRESSIONS AL CASAL

ULTRAS VIOLETAS ÉS EL NOM DELS SEGUIDORS RADICALS DEL VALLADOLID, QUE VA JUGAR AHIR A VILA-REAL

Òbviament, algú d’ací els ha d’haver indicat on era la delegació d’Acció

En relació a l’agressió patida per la delegació d’Acció Cultural i el Casal Jaume I, ens informen que "Ultras Violetas" és el nom d’un grup radical de seguidors del Valladolid; recordem que l’equip castellà va jugar ahir a Vila-real. En qualsevol cas, és obvi que aquest grup, que utilitza amb la major impunitat símbols nazis, no podia haver saber on es trobava aquest local sense tenir complicitats entre alguns individus de semblant ideologia de la nostra ciutat. I, en aquest sentit, ens agradaria que també les agrupacions esportives de Castelló condemnaren aquest atac.

Siga com siga, el fet continua sent igualment greu, tant per l’atac en sí com pels símbols utilitzats, i en aquest cas ens plantejarem si cal fer arribar també la denúncia corresponent a la Comissió contra la Violència en l’Esport, per a que adopte les mesures que cregue oportunes. Igualment, la denúncia que presentarem té ara uns clars destinataris, ja que han signat amb el nom del grup.

Castelló de la Plana, 18 de gener de 2007

Antoni Royo, delegat d’Acció Cultural.

temes_noticies: