Presentació d'Aimia, de Juli Capilla, a la llibreria Catalònia (Barcelona), 10 de juny

El pròxim 10 de juny tindrà lloc la presentació del poemari Aimia de Juli Capilla, a càrrec del crític literari i poeta Sam Abrams i de la periodista Alícia Toledo.

La presentació tindrà lloc a la llibreria Catalònia de Barcelona, a les 19.30 h, dimarts, 10 de juny.

Aimia és un vell terme que significa amiga o estimada, segons la tradició dels antics trobadors occitans, catalans i valencians. Es tracta d’un poemari d’amor en què el poeta homenatja i dialoga amb els clàssics de la nostra literatura: Jordi de Sant Jordi, Pere Serafí, Amadeu Febrer, Roís de Corella, Ausiàs March, Joan Salvat Papasseit, Vicent Andrés Estellés… Un gran poema en què el poeta tracta de reflectir, d’una manera passional, els més diversos sentirs que provoca l’amor: la bogeria, la gelosia, la ceguesa, la desraó… A més, Aimia intenta contar una història: l’evolució que experimenta tota relació amorosa: la passió inicial, la catarsi o plenitud, i, finalment, el desenllaç: que pot traduir-se en un estat de maduresa, de saviesa o, en el pitjor dels casos, de ruptura irreversible. Una obra plena de referències clàssiques i un homenatge de l’autor a la seua estimada.

Juli Capilla (València, 1970) llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, és corrector lingüístic i d’estil, traductor i periodista. Dirigeix les revistes literàries Caràcters i Espai del Llibre i col•labora en diverses publicacions. Ha desenvolupat una llarga trajectòria com a crític literari i col•laborador periodístic a diversos mitjans: “Posdata” (Levante), El Temps, Lletres Valencianes, Saó, Avui, L’Espill, Llegir, El Punt... També ha estat corresponsal al País Valencià de COMRàdio i del diari electrònic e-noticies. I va ser professor associat a les universitats Jaume I i d’Alacant, on va impartir diverses assignatures de llengua i literatura catalanes. Té publicats una novel•la, L’home de Melbourne (Premi de narrativa Benvingut Oliver 2005 de Catarroja, Perifèric Edicions), i dos llibres de poemes: Llibre dels exilis (Premi de poesia Vila de Lloseta 2006, Editorial Moll) i Aimia (Premi Tardor de Poesia de Castelló de la Plana 2007, Editorial Aguaclara) que acaba d’eixir publicat aquesta primavera de 2008. Actualment viu a la Font d’en Carròs (la Safor, País Valencià), dedicat a tasques editorials i periodístiques, i a la creació literària. Des de fa uns mesos manté un blog: http://julicapilla.blogspot.com

temes_noticies: