INFORMATIU FLASH 55 Interculturalitat i Convivència

Activitats de lleure per veure Catalunya amb uns altres ulls

Des d’INTERCULTURALITAT I CONVIVÈNCIA us les recomanem:

A continuació trobareu les activitats que van del 23 al 29 de juny, a les quals podeu inscriure-us a partir del dilluns 16 de juny

EL BARRI, PORTES ENDINS

Sant Joan a Barcelona, la festa del foc

Són moltes les cultures que celebren l’arribada de l’estiu, i ho fan amb rituals de foc i festa. Aquesta és també l’arrel de la celebració de la revetlla de Sant Joan.
Volem acostar-nos a la seva història i orígens i ho farem a través d’un recorregut guiat per la zona marítima de la ciutat. De la Barceloneta fins al Moll de la Fusta anirem descobrint aquesta festa tan antiga i tan arrelada avui. Com se celebra, en quin llocs...
En el punt final gaudirem de la festa que, al cap d’unes hores aplegarà l’arribada de la Flama del Canigó, l’espurna que encén centenars de fogueres arreu dels Països Catalans.

On quedem? A la sortida del metro L4 Ciutadella - Vila Olímpica.
Quan Quedem? Dilluns 23 de juny a les 16.30 h (10 minuts abans 16.20 h)
Durada aproximada: 2 h
Inscripcions a partir del dilluns 16 de juny

VISITEM UN ESPAI CULTURAL

Un recorregut per la Història de l’art italià

Com hem de mirar la pintura? Coneixeu el període del renaixement italià? Com podem gaudir de la seva bellesa?

L’exposició Entre el sagrat i el profà al CaixaFòrum ens endinsa, a través d’una visita guiada, a l’art renaixentista d’una ciutat italiana, Prato.

L’exposició proposa un recorregut per la història de l’art italià, a partir de 59 peces del fons del Museo Civico de Prato, que inclouen pintures sobre fusta i tela, frescos, relleus en terracota i majòlica, mobles i peces d’orfebreria. L’exposició també vol servir per recordar la vinculació entre Barcelona i Prato, dues ciutats dedicades a la producció tèxtil, que a l’Edat Mitjana van mantenir una estreta relació comercial.

Un recorregut per l’art amb tertúlia final. Us hi apunteu?

On quedem? Davant del CaixaFòrum, Marquès de Comillas, 6-8
Com arribar-hi? Bus 13,50, 61, 193
Quan Quedem?
Divendres 27 de juny a les 16.00 h
Divendres 4 de juliol a les 16.00 h
Durada aproximada: 2 h
Inscripcions a partir del dilluns 16 de juny

Per tal d'organitzar el grup, donar-vos alguna informació i garantir la puntualitat de l'activitat us demanem que hi arribeu 10 minuts abans de l'hora d'inici.

Més enllà de la ciutat

Visitem Manresa, la capital del Bages

Anem més enllà de la ciutat, a descobrir la ciutat de Manresa, capital de la comarca del Bages. Es troba situada a la Catalunya central, a poc menys d’una hora i mitja de la ciutat de Barcelona. Com a participants del Quedem? descobrirem, gràcies als nostres companys del Quedem? Bages, els llocs més representatius de la ciutat.
Començarem endinsant-nos al barri antic, seguint les petjades de la Manresa medieval. I participarem en l’itinerari guiat pels carrers del centre de la ciutat, on es conserven autèntiques obres mestres del patrimoni manresà que testimonien el pas de les diferents èpoques, des de l’època medieval fins a l’esplendor modernista.
Atenció: Cal portar-se el dinar (entrepà, carmanyola... el que més us agradi!) i havent dinat tornarem cap a Barcelona.
Una magnífica ocasió per descobrir Manresa i els manresans.

On quedem? Sortirem de pl. Catalunya, 21 (davant del Hard Rock Café, entre La Rambla i Portal de l’Àngel)
Quan Quedem? Dissabte 28 de juny a les 9.00 h (Us demanem la màxima puntualitat)
Lloc i hora de tornada: Barcelona, pl. Catalunya, a les 18.00h

Per tal d'organitzar el grup, donar-vos alguna informació i garantir la puntualitat de l'activitat us demanem que hi arribeu 10 minuts abans de l'hora d'inici.

Per reservar places, truqueu al 93 306 96 26 durant el període d'inscripció. Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres, de 10.00 h a 17.00 h.

En cas que algun dels participants inscrits no pugui assistir a l’activitat, haurà d’avisar trucant al 93 306 96 26 abans que finalitzi el període d’inscripció per tal que una altra persona pugui ocupar el seu lloc. No respectar aquesta norma pot comportar la pèrdua de plaça en properes inscripcions.

temes_noticies: