Sabíeu que a Catalunya es parlen unes 300 llengües? Sabíeu que molts catalans amaguen la seva primera llengua perquè al seu país d'origen està prohibida o marginada? Sabíeu que la paraula enxaneta ve de l'amazic, raqueta ve de l'àrab i barbacoa del taino, la primera llengua que va sentir Colom quan va arribar a Amèrica? Sabíeu que hi ha alumnes que tenen problemes amb les matemàtiques perquè el sistema numeral de la seva llengua no és decimal? Sabíeu que Xile i Finisterre volen dir el mateix? Sabíeu que Kevin i David tenen el mateix significat?
El paisatge lingüístic de Catalunya ha canviat espectacularment en els darrers anys, al nostre país hi podem trobar parlants de sami, shwar, inuit, makaa... llengües que nosaltres coneixem com a lapó, jívaro, esquimal, pigmeu, tots ells termes despectius.
El Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades creu que un dels fonaments de la convivència és el respecte i el coneixement de les cultures dels nostres veïns, i per això proposem el curs "Llengües i migracions" a la Universitat d'Estiu Ramon Llull que s'impartirà a la seu de Barcelona els dies 14, 15, 17 i 18 de juliol.
El curs està pensat per a professionals de l'ensenyament, serveis socials, ajuntaments, etc., i en ell tractarem tant aspectes teòrics com pràctics de l'acollida. Trobareu més informació sobre matrícula, crèdits, etc. a la web.
http://www.url.edu/universitatestiu
El període d'inscripció acaba aquesta setmana!
Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades