Els cinc partits polítics integrants signen a València el "Compromís pel País Valencià"

Els partits que integren la coalició Compromís pel País Valencià van signar el divendres 26 de gener l'acord electoral pel qual concorren conjuntament a les pròximes eleccions autonòmiques.

L'acte, que ha tingut la presència dels principals dirigents de les organitzacions polítiques que formen part de la coalició, s'ha desenvolupat l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València.

Han assistit la coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià, Glòria Marcos, el secretari general del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera, i també els responsables d'Els Verds del País Valencià, Joan Francesc Peris, d'Els Verds-Esquerra Ecologista, Giuseppe Grezzi i d'Izquierda Republicana, Pablo Rodríguez.

Tots han coincidit en la necessitat de foragitar el PP de les institucions i la seua confiança en aquest pacte, que servirà, segons els líders d'aquestes formacions, per a fer possible el canvi al País Valencià.

Casualment el PP ha contraprogramat amb una roda de premsa a la mateixa hora per tal d'informar d'una enquesta electoral que li tornaria a donar la majoria absoluta i tan sols atorgaria 8 diputats al "Compromís pel País Valencià". Aquest enquesta afirmaria alhora que més del 65 % de la població rebutja aquest pacte de les forces d'esquerres.

Els màxims representants d'aquesta coalició han coincidit en atribuïr aquesta enquesta cuinada al nerviosisme del PP per la previsible pèrdua de la majoria absoluta i la seua tornada a l'oposició.

FONT: L'avanç

temes_noticies: