Esquerra republicana (ERPV) celebra aquest diumenge a Xixona el seu IV congrès, on es triarà la nova direcció

imatge de joan

Els militants d'Esquerra Republicana del País Valencià tenen una cita aquest diumenge 28 de setembre al poble alacantí de Xixona, on se celebrarà el IV Congrés de la formació independentista. Després del I Congrés a València (el de la fusió d'ERC i el Front pel País Valencià, l'any 2000), el II a Sueca (2002) i el III a València (2004), aquest IV Congrés vol servir per consolidar i expandir el projecte d'esquerra nacional en la societat valenciana. En paraules del secretari d'Organització, Jordi Vayà, "Esquerra vol oferir als valencians una alternativa en clau de regeneració democràtica front al descrèdit de les formacions tradicionals, esgotades i sense més projecte que l'enfrontament i la cadira fàcil".

La cita congressual d'Esquerra començarà a les 10:30 hores al Cine de Dalt de Xixona. Per a Vayà, "el partit té el repte de consolidar les desenes de seccions locals repartides en 16 comarques valencianes i d'expandir el seu missatge amb vista a les eleccions municipals i autonòmiques de 2011. La cita de Xixona servirà per cohesionar la nostra organització i il·lusionar la militància per a seguir treballant pel poble valencià".

Al Congrés de la formació republicana només s'ha presentat la candidatura a la presidència d'Agustí Cerdà, que vé exercint aquest càrrec des de l'any 2000. Els centenars de militants inscrits tindran la darrera paraula sobre la composició de la direcció d'ERPV durant els pròxims quatre anys.

Forums: