Educació falseja la catalogació dels centres per a evitar obrir una línia en valencià al Sanchis Guarner

L'ajuntament la ve demanant des de novembre de 2003
L'Ajuntament ha sol·licitat per tercera vegada a la Conselleria d'Educació que, amb caràcter d'urgència, amplie el CP Sanchis Guarner amb una nova línia en valencià per als cicles d'Educació Infantil i Primària. L'ajuntament denuncia ara que la Conselleria manté catalogats en el mapa escolar els col·legis Vicente Mortes i Villar Palasí com a centres de 3 línies per a justificar, de manera enganyosa, l'existència d'oferta escolar suficient.

Però ambdós centres, segons la normativa actual, en absolut responen a tres línies d'educació infantil i primària. Es van inaugurar respectivament en 1970 i 1974 i les seues instal·lacions no estan preparades per a albergar tres línies en les condicions exigibles. Per això l'Ajuntament de Paterna ha sol·licitat de manera urgent la catalogació d'aquests centres en dues línies en el mapa escolar, el que permetria desbloquejar la construcció de la nova línia en valencià per al Sanchis Guarner.

Fa gairebé 4 anys que l'ajuntament va posar a disposició d'Educació la resta de la parcela dotacional d'aquest centre, de 9.495 metres quadrats (la normativa d'Educació que autoritza el funcionament de dos línies va de 8.000 a 8.500 metres quadrats) i en 2004 es va presentar una altra moció que els responsables de la conselleria respongueren amb contundència diguent que no introduïrien cap modificació al CP Sanchis Guarner.

Ha passat massa temps sense que la Conselleria d'Educació haja pres en consideració l'ampliació d'aquest col·legi públic, i la previsió arreplegada en la memòria justificativa realitzada pel tècnic d'Educació de l'Ajuntament en 2004 ja apuntava amb claredat la necessitat incrementar les places escolars pel previsible creixement de la població.

L'Ajuntament ha remès el text d'aquesta moció, a més de a la Conselleria Cultura, Educació i Esports, al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, als directors generals d'Ensenyament i Règim Econòmic, als grups parlamentaris de les Corts Valencianes, als sindicats d'ensenyament i a les juntes de barri i associacions de veïns de Paterna.

temes_noticies: