Exposició ‘Realitat i vitalitat de la llengua catalana’

La FOLC us convida a la inauguració de l’exposició ‘Realitat i vitalitat de la llengua catalana’, que tindrà lloc el dilluns 10 de novembre, a la sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans (c. del Carme, 47, de Barcelona), a les 19 h.

La inauguració anirà a càrrec del Sr. Joan Martí i Castell, president de la Secció Filològica de l'IEC; la Sra. Elisenda Romeu i Oller, presidenta de la FOLC, i el Sr. Jordi Solé i Camardons, comissari de l'exposició. Clourà l'acte el Sr. Bernat Joan i Marí, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta és una exposició sobre l’ús social del català que vol mostrar la realitat de l’existència de la llengua amb els següents eixos temàtics: els territoris on es parla el català, la realitat desigual dels usos idiomàtics, la vitalitat i la història de la llengua catalana.

No partim de plantejaments ni pessimistes ni optimistes, perquè no volem expressar situacions o predisposicions anímiques, ni volem fer propaganda partidista. Volem expressar la realitat tal com és, subratllant la vitalitat enorme de la llengua malgrat segles de persecució política, repressió dels usos lingüístics, prohibicions, ocultació vergonyant de la realitat catalana o submissió lingüística dels parlants derivada d’aquella repressió.

Proposem l’autoestima: no som una llengua petita, el català forma part del 2,5% de les llengües més parlades del món, compartim una història de més de mil anys farcida de contribucions de primera categoria que la comunitat lingüística catalana ha brindat a la humanitat en l’àmbit de la literatura i en altres expressions artístiques i culturals.

Per més informació, premeu aquí

Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC)
Tel. 625 170 535
info@folc.cat
www.folc.cat

temes_noticies: