Casal Jaume I d'Elx

 • Dijous, 20 de novembre a les 20:00 hores al Casal Jaume I d'Elx:

  Pop Art- Inauguració de l'Exposició de Pintura “VIVINT EN POP” de Maria Teresa Durà Sepulcre (Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politécnica de València),


  pintora il·licitana que duu la seva línia seguint de prop el moviment pop.
  Quant a temàtica, tracta diversos temes, entre ells els contes infantils, les llegendes del cinema, les típiques Pin up nord-americanes, el fetitxisme, erotisme... tot això fent al·lusió a les icones del pop art dels 60 i, en alguna ocasió, amb clares referències a l'obra d'artistes de la talla de Roy Lichtenstein i Andy Warhol.

  I seguint aquesta mateixa estètica que caracteritza la cultura popular i el món dels mitjans de masses, la publicitat, etc. Avança en una altra adreça amb un caràcter més experimental, que tendeix cap a l'abstracció.

  Aquesta exposició romandrà al Casal fins 31 de desembre.

 • NAIX A LA CIUTAT D'ELX L'ASSOCIACIÓ RADIOFÒNICA VALENCIANA DE LES TERRES DEL SUD.

  Article 4. Finalitats Constituïxen les finalitats de l'associació: la creacio i manteniment d’una emissora de ràdio independent i de cultura valenciana a qualsevol part del territori del País Valencià.

  Aquesta emissora que en principi funciona sota el nom de Ràdio Lluna Raval, que ja emet via internet i també a la freqüencia modulada, te com a objectius la defensa de la llengua pròpia i la divulgació de la cultura i els costums propis del poble valencià, fent especial atenció a la ciutat d’Elx i les comarques meridionals valencianes.

  La defensa de la igualdat entre homens i dones, la no discriminacio per sexe o orientació sexual, la integració dels immigrantas i la solidaritat amb els mes desfavorits, constituexen també part de la raó d’esser d’aquesta emissora i associació.

  http://www.radiolluna.com/

  RÀDIO LLUNA RAVAL

  La primera emissora per internet d'Elx. Independent i valenciana. La veu d'Elx al món.

  Som la veu progressista, solidària i valenciana de la comarca del Baix Vinalopó. Els costums, la cultura i la realitat d'Elx, ja ténen un nou punt de trobada molt més nostre i actual, a qualsevol part del món i amb la dignitat i universalitat que el nostre poble es mereix.

  Els Paisos Catalans, son el nostre àmbit cultural, i volem ser un espill que reconega la realitat de la nostra cultura a qualsevol indret del món.

  Felicitem al col.lectiu de gais i lesbianes per la recent aprovació de la llei de matrimoni i adopció. Però encara calen moltes coses per assolir... La plena acceptació social de gais, lesbianes i transexuals a qualsevol part del món.

  Volem ser una veu solidària en favor de la justicia social a qualsevol racò del planeta, en defensa de la igualtat de les dones, d'afavorir la integració dels immigrants i de la lluita contra qualsevol tipus de discriminació a la societat del nostre temps.

  Per la igualdat entre homens i dones, pel rebuig total a la violència de gènere, per l'educació en la igualdat i el respecte a la diferència, per la convivència entre els pobles....per un món mes just i solidari

 • Divendres, 21 de novembre a les 20:00 hores al Casal:

  Projecció-Xerrada i Col·loqui de la pel·lícula argentina “PYME (SITIADOS)” escrita i dirigida per Alejandro Molowic. Guardonada en importants festivals.

  Mostra les vicissituds i la pressió exercida damunt les petites i mitjanes empreses que han d'enfrontar els integrants d'una PyMe en l'Argentina dels ´90. En un clima claustrofóbico, acorralats pels deutes, sota un model neoliberal, brutal i injust arriben a una crisi econòmica que genera un conflicte de tots contra tots. Veurem des d'una ficció d'ajustat realisme, les contradiccions i vicissituts d'un sistema polític i econòmic excloent; el difícil equilibri de les relacions laborals entre treballadors i empresaris, amb antics i emotius lligams, en empreses familiars. Organitza: Memòria i Justicia d'Elx i Comarca

temes_noticies: