Escola Valenciana denuncia Educació per vulneració de l'estatut i de la llei d'ús del valencià

Vilaweb.-DIMARTS, 30/01/2007 - 06:00h

Escola Valenciana presenta avui una denúncia contra la Conselleria d'Educació per vulneració dels drets de pares i alumnes de rebre ensenyament en català i, per tant, per infracció de la llei d'ús i ensenyament del valencià i de l'estatut. Escola Valenciana presenta aquesta demanda en representació de l'AMPA del IES Comarcal de Burjassot-Godella-Rocafort, on un professor es nega a fer les classes en català.

En aquest institut, el professor de física i química fa en espanyol les classes de línia en català, no fa servir cap llibre en català i fa tots els exàmens en espanyol.

Per això, els pares del centre van portar el cas al Síndic de Greuges, que els va dir que es resignessin a 'un fet puntual i transitori'. En canvi, Escola Valenciana sosté que aquest fet és habitual als instituts del País Valencià, i que per això recorre a aquest procediment de denúncia administrativa.

temes_noticies: 

Comentaris

L'ajuntament la ve demanant des de novembre de 2003
L'Ajuntament ha sol·licitat per tercera vegada a la Conselleria d'Educació que, amb caràcter d'urgència, amplie el CP Sanchis Guarner amb una nova línia en valencià per als cicles d'Educació Infantil i Primària. L'ajuntament denuncia ara que la Conselleria manté catalogats en el mapa escolar els col·legis Vicente Mortes i Villar Palasí com a centres de 3 línies per a justificar, de manera enganyosa, l'existència d'oferta escolar suficient.

Però ambdós centres, segons la normativa actual, en absolut responen a tres línies d'educació infantil i primària. Es van inaugurar respectivament en 1970 i 1974 i les seues instal·lacions no estan preparades per a albergar tres línies en les condicions exigibles. Per això l'Ajuntament de Paterna ha sol·licitat de manera urgent la catalogació d'aquests centres en dues línies en el mapa escolar, el que permetria desbloquejar la construcció de la nova línia en valencià per al Sanchis Guarner.

Fa gairebé 4 anys que l'ajuntament va posar a disposició d'Educació la resta de la parcela dotacional d'aquest centre, de 9.495 metres quadrats (la normativa d'Educació que autoritza el funcionament de dos línies va de 8.000 a 8.500 metres quadrats) i en 2004 es va presentar una altra moció que els responsables de la conselleria respongueren amb contundència diguent que no introduïrien cap modificació al CP Sanchis Guarner.

Ha passat massa temps sense que la Conselleria d'Educació haja pres en consideració l'ampliació d'aquest col·legi públic, i la previsió arreplegada en la memòria justificativa realitzada pel tècnic d'Educació de l'Ajuntament en 2004 ja apuntava amb claredat la necessitat incrementar les places escolars pel previsible creixement de la població.

L'Ajuntament ha remès el text d'aquesta moció, a més de a la Conselleria Cultura, Educació i Esports, al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, als directors generals d'Ensenyament i Règim Econòmic, als grups parlamentaris de les Corts Valencianes, als sindicats d'ensenyament i a les juntes de barri i associacions de veïns de Paterna.