tens un racó dalt del món, bloc de Jesús M. Tibau

Subscribe to tens un racó dalt del món, bloc de Jesús M. Tibau feed
el bloc de l'escriptor Jesús M. Tibau, amb comentaris de llibres, desdefinicions, jocs literaris, nanocontes, lectures, emocions i reflexions més o menys improvisades
Actualitzat: fa 1 hora 43 min

CONTES INÈDITS EN RIGOROSA PRIMÍCIA

fa 7 hores 52 min

CONTES INÈDITS EN RIGOROSA PRIMÍCIA per als subscriptors de les meves carícies literàries a L’Aixeta. Entre les creacions que publico de dorma diària, a partir d’aquest agost, penjo dos contes setmanals d’un recull inèdit, amb el títol Cent zen. Cent contes de cent paraules exactes cadascun; un joc, un repte, i un treball d’estil on no hi manca la tendresa i les emocions.I recordo que els 15 primers subscriptors rebran a més un pdf del meu poemari A la barana dels teus dits.Amb una subscripció mensual de 2 euros dignificaràs la meva tasca creativa.
https://jesusmtibau.aixeta.cat/
Categories: literatura

d’aquest món, tan ple d’injustícies,

Dc, 05/08/2020 - 07:28

Pujo per la rampa que dona a l’Ebre. Dalt de la barana, una dona porta sa filla petita en braços, que demana baixar vora el riu. I la mare, per algun motiu o altre, o simplement perquè no en té ganes, intenta justificar la negativa:-No, no, filla, que això només és per a les barques, i no hi podem anar. La xiqueta posa cara de contrariada, mentre em clava la mirada a mi, que sí hi acabo d’anar. No ho acaba d’entendre. Potser forma part del trist aprenentatge d’aquest món, tan ple d’injustícies, on uns sí que hi poden anar, i uns altres, no, quasi sempre els més febles o petits.#cosesquepassenvoraelriu
Categories: literatura

Desdefinicions (angost)

Dm, 04/08/2020 - 07:33
Angost: Estiuenc mes, habitualment lúdic, que enguany viurem amb estretors.
Categories: literatura

A la revista cultural argentina Ají

Dll, 03/08/2020 - 07:43

Un nou conte traduït per a la revista cultural argentina Ají.
Aquest cop es tracta d'El tren que passa, inclòs a Postres de músic, i que he adaptat jo mateix
Categories: literatura

Tortosa s'emmiralla

Dg, 02/08/2020 - 07:26

Tortosa s'emmiralla a l'aigua del riu.Passat i present conviuen amb perenne normalitat.Un llagut perdut en el tempsbada.
Categories: literatura

Desgràcia, de J.M.Coetzee

Ds, 01/08/2020 - 07:38

A partir de certa edat, tots els afers són seriosos. Com els atacs de cor.
.
Desgràcia, de J.M.Coetzee
Categories: literatura

El desordre dels cossos, de Núria Morera

Dv, 31/07/2020 - 07:46


El desordre dels cossos, de Núria Morera  XXXVII Premi de Narrativa Ribera d’EbreCossetània Edicions, 2020 Sinopsi«Maleït desordre. No hi ha escapatòria, Paula. Els cossos emmalalteixen, les persones es moren, les relacions s’acaben i les flors se’t panseixen. Això és així. I punt. Puta entropia. Per què m’expliques aquestes coses, Sof?»El desordre dels cossos ens presenta el recorregut vital d’una noia marcada per un gran enigma familiar. Mentre veiem l’evolució de la protagonista, ens sorprenem amb les sentències dels seus amics propers i també ens emocionem amb les experiències, sobretot, de les persones que l’envolten en el seu entorn de treball en un centre de drogodependències.En aquest camí, ens hi acompanyen una banda sonora especial, que ha marcat els seus records i que ens transporta a referents musicals compartits, i les seves flors, que —tot i que una flor no fa estiu, ni dues primavera— ens retornen d’alguna manera a l’ordre de la natura.
Categories: literatura

Miro com mires la mar

Dj, 30/07/2020 - 07:29

Miro com mires la mar.
T'admiro.
Categories: literatura

A mig camí de la incertesa, recomanat a Terrassa

Dc, 29/07/2020 - 07:25

A mig camí de la incertesa (Cossetània Edicions, 2020)entre els llibres recomanats a les biblioteques de Terrassa, com es pot veure en aquest vídeo, gràcies a @llavordesaberut
Categories: literatura

Massa Matrix, o massa poc?

Dm, 28/07/2020 - 07:49

Si voleu llegir carícies literàries cada dia, us podeu fer mecenes a la meva pàgina de L'Aixeta, per dos euros mensuals.
Categories: literatura

Entrevista a la Librería de Cazabaret

Dll, 27/07/2020 - 17:35
Categories: literatura

Abans la fruita

Dll, 27/07/2020 - 07:22
"Abans la fruita tenia una altre gust". Aquesta és una frase tòpica que demostra, entre altres coses, que qui parla té certa edat i determinades enyorances.No estic lliure de culpa, a vegades també la dic o la penso.Aquest matí, a primera hora, entro a la verduleria de prop de casa. No ho tenia planificat, no porto llista, compro plàtans, peres i préssecs. Els présseccs mai sé si sortiran bons (bons com abans, o com els que feia mon pare, ja descarto l'esperança).Però la dependenta està de bon humor, i em diu "aquí ho tens, corasón". I me'n vaig amb bon gust de boca.
Categories: literatura

El cel que ens espera, de Josep Maria Savall Solé

Dg, 26/07/2020 - 07:53


El cel que ens espera, de Josep Maria Savall SoléEditorial Ganzell, 2017   Sinopsi Josep Maria Savall Solé ha realitzat un exercici esplèndid.Savall ha remenat calaixeres, ha transcrit desenes de documents, entre els que ha trobat unes lletres d’amor, però també una amenaça de mort; i ha parit El cel que ens espera. I és que la vida sempre ha de tenir una mica de sal, no tot cal que sigui sucre.Aquesta és la vida d’un personatge real, Josep Miralles, un capellà anònim del segle XIX de l’arquebusbat de Tarragona. Un protagonista sense fets extraordinaris, ni transcendència històrica, però Fidel testimoni d’un món convuls i tràgic que es debat entre ser Fidel a les tradicions ancestrals i la necessitat de refer-ho tot.
Categories: literatura

Vincle creatiu

Ds, 25/07/2020 - 08:48

Després de molts anys d'oferir gratuïtament la meva creació literària a les xarxes, després de molts anys de veure com els drets d'autor dels llibres que publico no paren de minvar, intento trobar un nou vincle amb vosaltres, de forma que la meva creativitat us arribi de forma directa, diària i sense intermediaris, a canvi d'un petit compromís per part vostra, de dos euros al mes, fent-vos mecenes a la meva pàgina de L'Aixeta.Soc conscient que aquest compromís que us demano té molt de generositat per part vostra, que la creació literària on teniu accés de forma gratuïta és inacabable i, per això, la meva gratitud és immensa amb els tres primers mecenes de què gaudeixo en aquest moment, i amb els que vindran. Aquests, per a mi, tres herois, mantenen viva la flama d'aquesta utopia, i representen un estímul per a crear al recinte limitat que és aquesta nostra pàgina de L'Aixeta que sense dubte, anirà creixent en idees, a mesura que s'afegeixin mecenes. Les matemàtiques són precises i clares, i podeu deduir que no em faré ric; simplement es tracta de dignificar una mica la tasca creativa.Moltes gràcies. 

Categories: literatura

Sant Jordi d'estiu: com ha anat?

Dv, 24/07/2020 - 08:38


Sant Jordi d'estiu. La gran pregunta: com ha anat?Respostes més habituals:Mira.Diferent.Estrany. Voldria subratllar la innegociable passió de la gent de la cultura, la seva decisió inquebrantable de sobreviure.M'emporto els moments de complicitat, la capacitat de reinventar-nos i, per exemple, buscar la col·laboració de les floristeries que, algunes, es van esforçar en crear un espai als escriptors per a unir els dos elements de la festa, les roses i els llibres..
Entrevista que Sílvia Tejedor em va fer per a la Cadena SER
Categories: literatura

<span style="font-size: large;">Quan va

Dv, 24/07/2020 - 07:40
Quan va despertar, el seu like encara no era allí.
.
Si voleu llegir carícies literàries cada dia, us podeu fer mecenes a la meva pàgina de L'Aixeta, per dos euros mensuals.
Categories: literatura

Intel·ligència?

Dj, 23/07/2020 - 07:36
Un nou article a la Marfanta on reflexiono sobre les teòriques bondats de la intel·ligència, i la crisi de la covid-19, en un moment de no massa optimisme, per cert.
Categories: literatura

Sant Jordi d'estiu

Dc, 22/07/2020 - 18:49

Demà celebrarem d'alguna forma un Sant Jordi d'estiu, amb actes diversos a Tortosa on podreu coincidir, mantenint distàncies amb alguns autors.
Jo estaré a les 10 del matí a Flors Mònica (c. Llotja /rbla. Felip Pedrell);
a les 11 h. a La 2 de Viladrich.
Categories: literatura

Massa hores mirant les estrelles

Dc, 22/07/2020 - 07:30

Fragment del recull de relats A mig camí de la incertesa (Cossetània Edicions, 2020)
.
Si voleu llegir carícies literàries cada dia, us podeu fer mecenes a la meva pàgina de L'Aixeta, per dos euros mensuals.
Categories: literatura

per fer petar el vidre

Dm, 21/07/2020 - 07:27


Fragment del recull de relats A mig camí de la incertesa (Cossetània Edicions, 2020)
Categories: literatura

Pàgines