tens un racó dalt del món, bloc de Jesús M. Tibau

Subscribe to tens un racó dalt del món, bloc de Jesús M. Tibau feed
el bloc de l'escriptor Jesús M. Tibau, amb comentaris de llibres, desdefinicions, jocs literaris, nanocontes, lectures, emocions i reflexions més o menys improvisades
Actualitzat: fa 1 hora 24 min

L’usurpador, d’Àngels Moreno

fa 3 hores 36 min

L’usurpador, d’Àngels MorenoXIX Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, 2017Pagès Editor, 2017
"L'obra de l'Àngels m'ha deixat meravellat per la qualitat del seu fantasieig, les rèpliques de les veus somortes, la unitat d'un conjunt de desmembraments, el batec del seu desplegament, la poètica suspesa i l'obertura cara al lector. Pocs poetes ha donat a la poesia catalana un estat d'elevació en la dificultat de poder escapçar i purgar per poder fer rebotre la pèrdua de la poesia en el seu excés. La lectura del no-res que surt de dins de l'arquitectura natural del fet poètic se'ns ha adherit informe, en la forma d'una realitat mutilada"( de l'epíleg de Vicenç Altaió).
Categories: literatura

tenir ferides

Dv, 22/09/2017 - 07:45

Categories: literatura

quan l'aigua

Dj, 21/09/2017 - 07:44

Categories: literatura

Opcions a considerar

Dc, 20/09/2017 - 11:43

Categories: literatura

Teresa Saborit a Tens un racó dalt del món

Dc, 20/09/2017 - 07:26


Teresa Saborit és la convidada aquesta setmana a Tens un racó dalt del món, a Canal 21. 
Comentarem la seva tasca d'activista cultural a través de la pàgina Vull escriure, on proposa jugar amb la literatura i les paraules.
Sobretot comentarrem el seu nou llibre, Els llops ja no viuen als boscos, amb què guanyà el premi 7 lletres 2016, i el llibre 200 muses, on recull una altra de les seves juganeres iniciatives a les xarxes socials.
A més, ens farem ressò de les novetats literàries: El venut, Paul Beatty; Meduses, de Manuel Roig Abad; L’expedició del doctor Balmis, de Maria Solar; Un regal per a la Sílvia, de Fran Pintadera
El programa es podrà veure en directe els dimecres 20 i 27 de setembre a les 21.00, i en diverses repeticions durant les dues setmanes, i també a l'emissió en directe a través del canal de Youtube de Canal 21.També es podrà veure properament en aquesta llista de Youtube
Categories: literatura

Postals literàries de la ILC

Dm, 19/09/2017 - 20:21

Ja podeu veure totes les postals literàries que ha realitzat la Institució de les Lletres catalanes (ILC), en aquest enllaç.
La meva es troba a la sèrie 10, la sèrie ebrenca

Categories: literatura

ella és el camí

Dm, 19/09/2017 - 07:43

Categories: literatura

reclama el seu dret a volar

Dll, 18/09/2017 - 17:22

Categories: literatura

canviar el final no és ètic

Dll, 18/09/2017 - 07:42

Categories: literatura

No has podat les moreres

Dg, 17/09/2017 - 09:16

Categories: literatura

Napalm, de Joan Canela i Jordi Colonques

Dg, 17/09/2017 - 08:09

Napalm, de Joan Canela i Jordi ColonquesBromera Edicions, 2017Sinopsi
València. L’estiu s’ha iniciat prematurament a les acaballes de la primavera i la ciutat bull. Una galeria de personatges diferents, aparentment inconnexos, tracten de sobreviure a una misèria quotidiana que massa vegades és molt anterior a la crisi: són els desheretats del sistema. Alhora, la policia s’esforça a descobrir els autors dels massius incendis de cotxes que colpegen els diferents barris des de fa dies. Sense cap mòbil aparent, però amb un alt grau de complexitat, els investigadors estan totalment desorientats. A un ritme trepidant, en només una setmana les peces comencen a encaixar. Els cotxes no són sinó un entrenament. Alguna cosa molt grossa està a punt d’esclatar a la ciutat i les conseqüències poden ser terribles.
Categories: literatura

False friends, de Salvador Company

Ds, 16/09/2017 - 22:16

False friends, de Salvador CompanyMés llibres, 2017 Sinopsi
Un novel·lista ha de traduir una mena de thriller sociolingüístic amb pseudònim i corrupteles immobiliàries que, sorprenentment, es refereix a fets que li toquen de prop. A més, l’autora oculta havia partit del text d'un altre escriptor de culte que el traductor havia versionat en la novel·la que acabava de publicar. Casualitat? Conspiració? La qüestió és que l’encàrrec decau misteriosament i ell ha d’embrancar-se en una recerca febril sobre la continuació de la història i els motius de tot plegat. Pel camí, el sorprendran trucades «amistoses» per fer-lo dissuadir, rebuigs editorials sobtats, premis literaris poc nets i anirà trepitjant l'ull de poll dels poderosos entre falsos amics. Però per fi aquest text ha aconseguit sortir a la llum. Per cert, hem dit ja que acaba sent una història de ciència ficció?
Categories: literatura

CONVERSES AGAFADES AL VOL

Ds, 16/09/2017 - 14:30
CONVERSES AGAFADES AL VOL 
Ala vora de l'Ebre, un planterista, d'Alcanar per a més dades, aconsella una clienta:
-El millor temps és al gener o febrer, però a l'octubre ja es pot plantar.
I jo no sé si parlen d'arbres fruiters o del país. 
#1Odallonses
Categories: literatura

Animals músics

Ds, 16/09/2017 - 07:39

Animals músics, de Pedro Alcalde (textos) i Julio Antonio Blasco (il·lustrador)Cossetània Edicions, 2017SinopsiDes dels gibons cantant un duet a l’alba i les balenes brunzint a través dels oceans fins als llops entonant un cànon coral, la naturalesa és plena de música meravellosa.La majoria dels animals fan servir les seves veus, altres utilitzen els seus cossos com a instruments i alguns produeixen sons que els éssers humans som incapaços de percebre.Per destacar aquesta diversitat musical, hem compilat una llista de 14 intèrprets privilegiats, alguns dels quals fan una música que sembla… gairebé filharmònica!
Categories: literatura

haikús i bonsais

Dv, 15/09/2017 - 19:12

Em deixo seduir per l'amic canareu Tomàs Camacho, i participo en una altra de les seves iniciatives, aquest cop amb haikús i bonsais pel mig.
Categories: literatura

moviments i quietuds

Dv, 15/09/2017 - 07:57
Des de petit sé que els moviments de la terra són rotació i translació. Amb els anys he après a valorar les seves quietuds.
Categories: literatura

massa contrassenyes

Dj, 14/09/2017 - 16:29


L'edat que un comença a tindre, unit a la quantitat de contrassenyes i números secrets que acumulo, fa que, quan escric el pin de la targeta en una botiga i apareix a la pantalla el missatge “el número és correcte”, senti un cert alleugeriment, un humil orgull i una felicitat petita.
Categories: literatura

llavis, préssecs

Dj, 14/09/2017 - 07:35

Categories: literatura

Club de lectura de Tortosa, nova temporada

Dc, 13/09/2017 - 22:05

El proper 15 de setembre comença una nova temporada del Club de lectura de Tortosa.
Comentarem la novel·la Jo confesso, de Jaume Cabré.
I continuarem amb la següent programació:
.
Octubre. El doctor Rip, de Salvador Espriu
Novembre. L'òmnibus de la mort, amb presència de l'autor, Toni Orensanz
Desembre. La meva Cristina i altres contes, de Mercè Rodoreda.
.
Tothom està convidat, fins i tot si no heu llegit el llibre, perquè parlarem de literatura, i també de la vida, que ve a ser el mateix.
Categories: literatura

l'assassí de la verema

Dc, 13/09/2017 - 07:25

Categories: literatura

Pàgines