MANIFEST 9 D’OCTUBRE: Guanyem llibertats, denunciem el feixisme

Aquest 9 d’octubre se celebra com cada any la Diada Nacional del País Valencià. Des de l’Espai País Valencià (EPV) ens sumem a la celebració amb una jornada cultural de danses i música, i amb la lectura i difusió d’aquest manifest en què volem expressar la nostra preocupació per l’augment de les agressions feixistes i la catalanofòbia, i condemnar les intimidacions i atacs al teixit associatiu.

L’any passat, a la ciutat de València, en la tradicional manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre des de fa 30 anys, es van produir agressions contra les persones participants, i intimidacions a col·lectius, representants públics, i partits polítics amb total impunitat, per part de grups ultres.

Aquests grups violents d’extrema dreta s’han fet més visibles en els darrers dos anys, coincidint amb el canvi de govern al País Valencià, i amb el context de repressió i judicialització de la política catalana.

...

temes_noticies: 

Presentació del llibre "Els valencians, des de quan són valencians?", de Vicent Baydal.

Sis mesos després d'haver-se presentat a la ciutat de València i haver-se convertit en un best-seller al País València, arriba a Barcelona el darrer llibre deVicent Baydal, professor d'Història del Dret de la Universitat Pompeu Fabra, Els valencians, des de quan són valencians? (Editorial Afers, 2016).

temes_noticies: 

Barcelona a Estellés

Diverses entitats han organitzat un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés a Barcelona, de manera simultània amb les ciutats de Palma i València.

Tindrà lloc divendres 23 de setembre a la Casa de València de Barcelona, i serà presentada per l'actriu i performer Itziar Castro.

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Espai País Valencià i Òmnium Cultural han organitzat per primera vegada de manera conjunta una Festa Estellés a Barcelona. Durant la vetllada es connectarà en directe amb les ciutats de Palma i València.

L'acte començarà amb l'espectacle teatral «Va com va», un treball de creació col∙lectiva de la Companyia Cos, que agafa com a punt de partida textos d'Estellés, cançons d'Ovidi, cants d'arrel tradicional com els cants de batre i també frases, anècdotes i vivències d'arrel valenciana.

Tot seguit els assistents podran gaudir d'un sopar literari, que consistirà en un menú degustació inspirat en textos de diversos autors, a càrrec de la cuinera Montserrat Martínez, creat especialment per a l'ocasió.

L'homenatge al poeta de Burjassot consistirà en una lectura de poemes, oberta a tothom. Cada participant tindrà un minut per llegir un poema o fragment d'Estellés o un text propi que hi tingui relació. Per celebrar que de manera simultània se celebraran actes similars a València i a Palma, durant la festa hi connectarem en directe per llegir poemes de Vicent Andrés Estellés de manera col·lectiva.

L'assistència és oberta a tothom, però per a participar al recital i/o quedar-se a sopar (10€ per persona) cal fer la reserva abans del dimecres 21 de setembre a través aquest enllaç: o escrivint a aelc@escriptors.cat.

A València, l'acte ha estat promogut per Acció Cultural del País Valencià, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Ca Revolta i la Societat Coral el Micalet. A Palma, on se celebra per primer any, ha estat organitzat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i l'Obra Cultural Balear.

Sopar d'homenatge a Vicent Andrés Estellés a Barcelona, presentat per Itziar Castro.

20.00h Obertura de portes.
20.30h Va com va, espectacle teatral a càrrec de la Companyia Cos.
22.00h Connexió en directe amb els sopars Estellés de València i Palma.
22:15h Sopar de degustació a càrrec de Montserrat Martínez & lectura poètica amb servei de barra.

Tots els assistents poden participar a la lectura. Cada participant tindrà UN MINUT de temps per llegir. Es pot llegir un poema o fragment de Vicent Andrés Estellés o d'un text propi que hi tingui relació.

Casa València de Barcelona. C. de Còrsega, 335, pral, Barcelona.

Ho organitzen: Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Espai País Valencià i Òmnium Cultural.
Hi col·laboren: Federació Llull i Casa de València.

MÉS INFORMACIÓ:

http://www.escriptors.cat
@EscriptorsAELC

Itziar Castro: http://www.itziarcastro.com/
Espectacle Va com va: www.escriptors.cat/files/va-com-va-cia-cos-dossier.pdf

CONTACTE DE PREMSA:

Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
93 302 78 28 / aelc@escriptors.cat

Presentació dels LLlibres "Vaig a dir-te quatre coses" i també "I tu què en saps? Dels dinosaures de Morella a les salines de Torrevella"

Edicions 96 i Espai País Valencià es complauen a convidar-vos a l’acte de presentació dels llibres de Josep Parra (Vila-real) i Didín Puig (Benimodo) Vaig a dir-te quatre coses i I tu què en saps? a la Casa València (Còrsega, 335 de Barcelona) el proper dijous 16 de juny a les 19,30 h. on intervindran:

Rafa Esteve Casanova, periodista, qui presentarà l’acte.

Didín Puig, periodista, guionista i coautora dels llibres.

Josep Parra, periodista, guionista, professor i coautor dels llibres.

Pau Àlvarez López, il·lustrador del llibre I tu què en saps i representant d’Edicions 96.

I és que, si alguna cosa bona va fer Canal 9 fou reunir Didín Puig i Josep Parra com a guionistes al programa Dietari. Fruit d’aquest treball i d’aquesta amistat naix Vaig a dir-te quatre coses primer i I tu què en saps, posteriorment. Dos llibres farcits d’històries, anècdotes i experiències recollides de nord a sud de les nostres terres, sorprenents i enriquidors tenint en compte que han estat recol·lectats per algú que va treballar colze amb colze amb figures com Sanchis Guarner o Carles Salvador i que va programar concerts d’Ovidi Montllor i Lluis Llach a París.
En finalitzar l’acte hi haurà un petit refrigeri cortesia de Casa València i Espai País Valencià.

Data i hora esdeveniment: 
Dj, 16/06/2016 - 19:30 to 21:30

MUSICANTS presenten el disc ADSABARA

Divendres 22 d'abril a les 22 h
Lloc: CAT (Centre Artesà Tradicionàrius), situat a Gràcia, Barcelona: Plaça Anna Frank, s/n (Metro L3 Fontana)
Preu taquilla: 10 € / anticipada: 8 € / Amics del C.A.T. 5 € / Amics de l'Espai País Valencià 6€

Manolo Miralles, fundador d’Al Tall, engega un nou projecte amb 7 músics més, per donar-nos una visió col·lectiva de músiques i cants al voltant de les cultures mediterrànies.

Data i hora esdeveniment: 
Dv, 22/04/2016 - 22:00

PRESENTACIÓ DE L'ESTUDI “MEMÒRIA DE 25 ANYS D'OBLIT”

Xerrada-Col·loqui amb els periodistes Miquel Ramos i David Bou, els quals ens presenten l'estudi “Crims d'Odi: Memòria de 25 anys d'oblit” i exposen les conseqüències i resultats d'aquest treball de investigació a la web (http://crimenesdeodio.info/ca/) en la qual documenten i analitzen les 88 morts per crims d'odi que s'han pogut documentar des de 1990 fins al 2015.

Data i hora esdeveniment: 
Dc, 27/04/2016 - 20:00

Seguim amb el cicle "PAÍS VALENCIÀ. UN PAÍS GERMÀ"!

FOLC

Seguim amb el cicle "PAÍS VALENCIÀ. UN PAÍS GERMÀ"!

El proper dimarts 19 d'abril a les 19:30 h hi haurà la tercera conferència amb el títol "Economia del País Valencià. Una economia activa en un marc polític asfixiant" anirà a càrrec de Daniel Tirado, Professor d'Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de València.

Data i hora esdeveniment: 
Dm, 19/04/2016 - 19:30 to 21:00

Pàgines

Subscribe to Espai País Valencià RSS